نام انگلیسی : Petunia نام علمی : Petunia × atkinsiana فارسی رایج : اطلسی معیار زیبایی : گل
گل اطلسی
گل اطلسی با نام علمی Petunia × atkinsiana از خانواده Solanaceae و بومی آمریکای جنوبی میباشد. گل اطلسی یکی از محبوبترین گلهای مورد استفاده در فضای سبز ایران است که از مقاومت خوبی برخوردار میباشد. این گل دارای ساقههای نیمه چوبی و گلهای قیف مانند هستند. تنوع رنگی اطلسی بالاست و انواع سفید، قرمز، بنفش، صورتی، زرد و آبی و اغلب به صورت ابلق (دورنگ) در آن هم دیده میشود. در صورتی که، گل اطلسی در گلدان کاشته شود و به چوب بسته شود میتواند تا هفتاد سانتیمتر رشد کند.
میتوانید با خرید گل و گیاه آپارتمانی طراوت و زیبایی را به محیط پیرامون خود هدیه نمایید.
چیدمان گل آپارتمانی اطلسی برای ایجاد زیبایی بیشتر
هر دکوراسیونی با هر سبکی، هر چقدر هم که زیبا باشد، بدون گل و گیاه، زیبایی واقعی خودش را ندارد. دکوراسیون با گلهای آپارتمانی جان میگیرد و با مخاطب حرف میزند. با حضور گلهای آپارتمانی در خانه بهار را همیشه مهمان دکوراسیون خود کردهاید و این نهایت لذت است. خودتان میتوانید این تفاوت را در دو فضایی که در یکی گل وجود دارد و در دیگری گلی وجود ندارد، احساس کنید.
گل زیبای اطلسی گیاهی مناسب برای دکوراسیون فضای باز است. این گل دارای گلهایی زیبا در طیف رنگی گستردهای میباشد که میتوانید از این گل در رنگهای مختلف برای تزئین تراس یا بالکن خود استفاده کنید. همچنین، میتوانید از این گل زیبا در کنار سایر گیاهان گلدار استفاده کنید. پیشنهاد میشود برای زیبایی بیشتر از گلدانهای آویزان برای نگهداری این گیاه در تراس یا بالکن خانه خود استفاده کنید.
دلایل خرید گل آپارتمانی اطلسی
گل اطلسی از ایام قدیم به همراه شمعدانی مهمان خانههای ایرانی بوده است. این گل به سرعت رشد کرده و جلوه زیبایی به محیط اطرافش میدهد. اطلسی تنوع رنگ زیادی دارد و هر کس با هر سلیقهای میتواند یکی از انواع اطلسیهای زیبا را برای پرورش انتخاب کند. میتوانید با خرید گل آپارتمانی گل اطلسی از انگور، طراوت و زیبایی را به محیط اطراف خود و عزیزانتان هدیه دهید.
استفاده از گل آپارتمانی اطلسی در چه مکانهایی توصیه میشود؟
با توجه به مواردی که در رابطه با گل آپارتمانی اطلسی بیان شد ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که از این گل بیشتر باید در چه مکانهایی استفاده کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: بهترین مکان برای نگهدای گل اطلسی در منزل به منظور تأمین نور مورد نیاز آن پر نورترین قسمت منزل در تراس اتاق خواب، بالکن، ورودی مغازهها، رستورانها، کافهها و … میباشد.
شرایط و ضوابط خرید گل اطلسی
با توجه به موقعیت فصلی، جغرافیایی و نحوه رویش ممکن است محصول اندکی با عکس تفاوت داشته باشد. توجه داشته باشید گل اطلسی فوق، در صورت خرید با گلدان پلاستیکی برای شما ارسال خواهد شد.
شرایط نگهداری از گل اطلسی
پس از خرید گل آپارتمانی اطلسی معمولاً این سوال پیش میآید که نحوهی نگهداری از آن چگونه است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: آموزش نگهداری گل اطلسی شامل بخشهای مختلفی میباشد و در واقع باید به موارد متعددی از جمله موارد زیر توجه داشته باشید:
آبیاری
گل اطلسی به آبیاری منظمی نیاز دارد. پیشنهاد میشود که برای گلدهی بیشتر و عمر بالای گلها آن را به طور منظم آبیاری کنید. آبدهی باید به صورتی باشد که خاک گیاه خشک نشود.
دما
گل اطلسی در محدوده دمایی 15 تا 30 درجه سانتیگراد بهترین عملکرد را دارد. این گیاه به دمای پایین هوا بسیار حساس میباشد. دمای هوای تا 30 درجه را به خوبی تحمل میکند، در صورتی که، دما بیشتر از این مقدار افزایش یابد به آبیاری آن توجه کنید تا خشکی خاک و گرمای زیاد آن را از بین نبرد.
نور
گل اطلسی آفتاب دوست است و برای رشد بهتر به نور زیادی احتیاج دارد. این گیاه به 6 ساعت نور خورشید در طی روز نیاز دارد و هرچقدر که نور آفتاب بیشتری دریافت کند، رشد و نمو بهتری دارد و گلهای بیشتری میدهد. اگر نور خورشید به میزان لازم به گیاه نتابد، رنگ ساقهها از بین میرود. ساقهها بیش از حد رشد میکنند و مقدار گلدهی بسیار کم میشود.
رطوبت
گل اطلسی، سطح رطوبت کم تا متوسط را ترجیح میدهد.
خــاک
گل اطلسی خاک غنی با زهکشی کامل را ترجیح میدهد. عدم زهکشی باعث میشود هنگام آبیاری، مقدار اضافه آب مورد نیاز ریشه، در گلدان یا خاک باقی بماند و باعث پوسیدگی ریشه گیاه شود. خاک گل اطلسی را با خاک برگ، کود پوسیده گاوی و پیت موس مخلوط کنید، زیرا اگر خاک دارای کمبود مواد غذایی باشد گیاه رنگ پریده میشود و گلدهی آن کاهش مییابد.
کوددهی و تغذیه
همه گیاهان به مواد مغذی نیاز دارند. برای بهبود حاصلخیزی خاک و شکوفایی گلها بهتر است گیاه را پس از اتمام گلدهی، هر 15 روز یکبار با استفاده از کودهای مخصوص گیاهان زینتی بخصوص فرمولهای 10-10-10 و یا 8-8-8 کود بدهید.
تعویض گلدان
بهترین زمان برای تعویض گلدان اطلسی، زمانی است که براي رشد بيشتر گياه فضاي خالي وجود نداشته باشد. در اين هنگام ابتدا اجازه دهيد خاک گلدان گياه اندکي خشک شود. سپس به کف و ديوارههاي گلدان چند ضربه آهسته وارد کنيد، خواهيد ديد که گياه به راحتي از داخل گلدان خارج ميشود. خاک قديمي اطراف ريشه گياه را به آرامي با دست جدا کنيد و مواظب باشيد که در اين مرحله به ريشههاي گياه آسيبي نرسانيد. گلداني تنها يک سايز بزرگتر از گلدان قبلي گياه تهيه کنيد و گياه را در آن قرار دهيد و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنيد.
تکثیر گیاه گل اطلسی
بهترین و متداولترین روش برای تکثیر گل اطلسی، کاشت بذر است. بذرهای اطلسی بسیار ریز هستند و به نور برای جوانه زنی نیاز دارند. از مخلوط پیت موس، شن درشت و پرلایت میتوان برای کاشت بذرها استفاده کرد. قبل از قراردادن بذرها بر روی سطح بستر کاشت، ابتدا با غبارپاشی مرطوب کنید و سپس بذرها را بر روی آن قرار دهید تا سبز شدن بذرها بهتر است که آبیاری را با کمک اسپری آب انجام دهید و به هیچ وجه اجازه ندهید که بستر کاشت خشک شود. برای حفظ رطوبت میتوان نایلون پلاستیکی شفافی بر روی محیط کاشت قرار داد تا منجر به باقی ماندن رطوبت در محیط اطراف بذرها شود. محیط نیز باید روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب باشد. دمای 21 الی 25 درجه سانتیگراد برای جوانه زنی بذرها مناسب است. بعد از اینکه گیاهچههای کوچک دو تا چهار برگ دادند، میتوان آنها را از بستر کاشت اولیه به مکانی دیگر منتقل کرد. بذرها در طی 15-5 روز جوانه میزنند و در حدود 6 هفته بعد این گیاهان را میتوان به گلدان اصلی و یا بستر اصلی کاشت منتقل کرد.
فرخنده رمزی –
بسیار زیبا و گلها تازه بودند ممنونم