گل آزالیا
آزالیا یک گل زینتی و فوق العاده زیبا و پر طرفدار در بین مردم می باشد و برای تراس، بالکن، و در کل فضای باز مناسب است.
این گل نیازمند نسیم دائمی است پس اگر می خواهید آن را در خانه داشته باشید باید پنجره خود را همیشه باز بگذارید. آزالیا شبیه درخت های کوچک است و گیاه بومی در هند میباشد.گل آزالیا دارای بیش از ۵۰ نوع مختلف است و بدلیل زیاد بودن آنها در این مقاله اسمی از آن ها نخواهیم برد. گلدهی این گیاه در ماه های سرد سال بوده در فصل های پاییز و زمستان صورت می گیرد.
شرایط محیطی و شرایط نگهداری گل آزالیا
آبیاری :
گل آزالیا به آب های بدون املاح مثل آب چشمه ها، آب جوشیده و آب باران نیاز دارد، همچنین غبار پاشی گیاه در پاییز و تابستان، در جوانه زدن گل به آن کمک می کند و آن را تسریع می کند. هیچوقت نباید اجازه بدهید که خاک گیاه خشک شود زیرا به صورت سریع بر روی گل آزالیا تاثیر می گذارد و باعث بروز مشکلاتی در آن می شود پس باید همیشه خاک آن را مرطوب نگه دارید.
رطوبت مورد نیاز :
آزالیا عاشق رطوبت است و شما برای تامین رطوبت مورد نیاز آن، می توانید یک زیر گلدانی حاوی سنگ ریزه برای آن تهیه کنید و یا آن را غبار پاشی نمائید.
دما :
این گل از گرما متنفر بوده و با هوای گرم سازگار نیست، برای این که آزالیا غنچه بدهد حداقل به ۶ هفته سرما با دمای روزانه حداقل ۱۸ درجه سانتی گراد و شبانه ۱۰ درجه ایی نیاز دارد، هرچند کمتر بودن دما مشکلی برای گل ایجاد نمی کند اما بالا بودن دما ممکن است مشکلاتی را برای گل شما بوجود بیاورد.
کوددهی :
در کل گل آزالیا به کود زیادی نیاز ندارد. بعد از اینکه در فصل بهار گیاه شکوفه دادن را شروع کرد، ماهانه یک بار به آن کود گیاهی بدهید و این روند را تا اواخر تابستان ادامه دهید و از اوایل پاییز تا شروع زمستان ماهی نصف میزان قبلی کودگیاهی که به آزالیا بدهید. در زمستان آزالیا نیازی به کود ندارد.
خاک مناسب :
ایده آل ترین خاک برای گل آزالیا خاکی است که از مخلوط خاک برگ و ضایعات چایی تشکیل شده باشد. این خاک می تواند رشد گل شما را تسریع کند.
هرس :
هرس را بعد از اینکه گلدهی آزالیا به پایان رسید انجام دهید و در این مرحله شاخه های بیمار را جدا کنید و همچنین شاخه هایی که به صورت غیر عادی رشد کرده اند را کوتاه کرده تا گل شما یکدست باشد.
نور :
آزالیا از برخورد مستقیم نور خورشید با خودش متنفر است و تابش مستقیم نور آفتاب به این گل می تواند باعث وارد شدن صدمه به آن شود. این گل در دو فصل سرد سال ( پاییز و زمستان ) برای رشد به نور کامل نیاز دارد اما در تابستان باید آن را در سایه بگذارید.
شرایط بد نگهداری
از قرار دادن گل در فضای بسته خودداری کنید.
هیچگاه گل آزالیا را در مقابل تابش مستقیم خورشید قرار ندهید.
از آب های حاوی محلول برای آبیاری گل استفاده نکنید.
هیچوقت اجازه ندهید که خاک آن خشک شود.
نحوه تکثیر :
این گل با استفاده از قلمه های چوبی خود تکثیر می شود و عملیات تکثیر از اواسط بهار تا اواسط تابستان قابل انجام است.
آفات و بیماری ها :
برای اینکه بتوانید به بهترین شیوه ممکن از هر گلی نگهداری کنید باید آفات و بیماری هایی که ممکن است گل شما به آن ها دچار بشود را بشناسید تا در هنگام بروز چنین مشکلی بتوانید راه حلی مناسب برای رفع آن بیماری پیدا کنید. در ادامه با معرفی آفات و بیماری هایی که ممکن است آزالیا به آن ها دچار شود را خواهیم گفت.
سیاه شدن برگ ها: سردی هوا، راه حل: انتقال به محل گرم تر
زردی برگ ها و وجود تار عنکبوت در سطح زیرین آن ها: وجود کنه ها های قرمز راه حل: استفاده از سم کنه کش، تامین رطوبت
پرواز حشرات در اطراف گل، راه حل: استفاده از حشره کش
خشک شدن گل ها و برگ ها: کمبود و یا زیاد بودن آبیاری، گرم بودن هوا
وجود لکه سیاه بر روی گل ها: استفاده از مواد براق کننده و شیمیایی، راه حل: عدم استفاده از مواد شیمایی.
عدم گلدهی و ریز بودن برگ ها: کمبود عناصر موجود در خاک، راه حل: استفاده از مواد غذایی مصنوعی
باز نشدن غنچه ها: آبیاری زیاد و یا گرم بودن هوا
دیدگاهها
پاکسازی فیلترهیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.